Reklama
 
Blog | David Sojka

My nic!

Je to už delší dobu, co jsem slyšel tenhle příběh. Jedné noci opilý řidič srazil firemním autem muže. Místo toho, aby zraněnému zavolal pomoc, naložil ho auta, odvezl hluboko do lesa a vyložil. Muž se ale probral. Se zlomenou páteří se plazil několik kilometrů, než našel pomoc. Když se onen řidič dozvěděl, že tento muž přežil, podal na tohoto muže žalobu za poničení služebního vozu při nehodě, kterou údajně zavinil, jelikož neměl za tmy dostatečné reflexní prvky.

Byla to první věc, která mi proběhla hlavou, když jsem četl prohlášení Radima Fialy, místopředsedy SPD, ohledně kauzy nenávistných výroků pod facebookovým příspěvkem Tomia Okamury, kde zveřejnil fotku redaktorky Českého rozhlasu Zdeňky Trachtové a kde tvrdí, že se zastává muže afrického původu, který znásilnil mladou dívku na Litoměřicku.

„Deset takových negrů na tebe! Hned bys přestala blbě žvanit“, „Této paní z celého srdce přeji to samé, co se stalo té dívence!“ a mnoho dalších podobných komentářů od příznivců SPD přibývalo pod Okamurův status. Některé případy údajně řeší policie.

Když se z této kauzy stalo poměrně hojně diskutované téma, Radim Fiala se pokouší svého předsedu bránit. Podle něj stojí za nenávistnými výroky snaha poškodit SPD. „Adresy jsou naprosto umělé, úplně nové,“ uvedl. Někdo podle jeho slov tyto příspěvky psal, aby poškodil jejich hnutí. Na dotaz, jestli se Trachtové omluví, Okamura nereagoval. Přesně naopak – SPD se obrátilo na radu Českého rozhlasu a žádá omluvu od tohoto média. Protože prý zkresluje Okamurova slova.

Ukázkové chucpe, stejně jako v úvodním příběhu. Pro opovážlivost tohoto ražení není v civilizované společnosti místo. A myslím, že je nehorázné, když se takto chovají jedni z ústavních činitelů.

 

Reklama